Peru Diner
Het welbekende Peru diner, mijn groepje had de eer om deze eerste activiteit te organiseren. Het Diner was gepland op 20 maart en we begonnen al januari met de voorbereidingen. Er moest namelijk enorm veel geregeld worden. De taken werden verdeeld en de afspraak was dat je deze binnen twee weken afgerond moest hebben. Dan kwamen we weer samen en maakten nieuwe afspraken. Dit waren bijvoorbeeld: kaartjes, gerechten, borden en bestek. En later ook; menukaart, spullen voor veiling regelen. En natuurlijk het zoeken naar sponsors. Na veel overleg werden de gerechten bepaald. Als voorgerecht hadden we appelpompoen soep, als hoofdgerecht Aguadito en voor de vegetariërs Tacu Tacu, en het nagerecht zou een plakje bananenbrood worden geserveerd met een bolletje vanille ijs.
Daarna zijn we gaan kijken naar sponsors, The greenshop Best wilde ons graag pompoenen aanbieden tegen een klein prijsje. Maar voor de verdere boodschappen konden we eerst niemand vinden. Toen hebben we via een bekende contact opgenomen met de Makro. De Makro ging akkoord en wilde ons de rest schenken! Hof van Solms stelde borden en bestek ter beschikking. Toen hadden we eigenlijk alles al. Later hebben we ook gratis placemats laten bedrukken bij Drukkerij de Croon van Heerbeek. Al onze sponsors kregen een plaatsje op de placemat en een vermelding op de powerpoint die tijdens het eten getoond werd.
Alles was geregeld, nu was het dus afwachten tot de grote dag. De dag voordat het diner zou plaatsvinden zijn we gaan winkelen bij de Makro. We hebben hier de kleine dingen en wat overige groenten gekocht die we niet hadden gekregen. Ook hebben we de pompoenen en borden opgehaald. Uiteindelijk heeft alles bij elkaar ongeveer 100 euro gekost. We hebben diezelfde dag ook nog wat voorbereidingen getroffen, zoals de pompoenen in kleine stukjes hakken en wat spullen klaarzetten.
Op de dag zelf waren we allemaal natuurlijk wat zenuwachtig, we wilden dat alles goed zou gaan. Toen we na school arriveerden in de keuken waren sommigen al begonnen. Wij zijn toen begonnen met de zaal inrichten en helpen met het in goede banen leiden.
Toen het diner begon had ieder zijn eigen plekje; koken, bar, serveren. Alles begon goed en het voorgerecht was een groot succes. Sommige mensen wilden zelfs nog een kommetje. Tussen de gerechten door traden er mensen op. Waaronder een paar uit onze Peru-groep. Daarna werd het hoofdgerecht uitgeserveerd. Tussen het hoofdgerecht en het toetje was er een loterij waar mensen een lot voor konden kopen. Veel mensen gingen met een leuk prijsje naar huis. Uiteindelijk kwam ook het toetje, wat ook erg lekker was. (Toen we later namelijk in de keuken kwamen had de rest van de groep de overgebleven restjes bananenbrood en ijs opgegeten.)
Nadat iedereen naar huis was geweest zijn we met z’n allen nog gaan opruimen. En natuurlijk het geld tellen dat we verdient hadden. Uiteindelijk kwamen we er op uit dat we in totaal 2200 euro hadden verdient! Ik vond het een hele leuke avond en iedereen heeft zich goed ingezet. Kortom een geslaagde eerste groepsactie!
Door Floor